GO-CruiseGO-Cruise
Forgot password?

Krydstogter fra Venedig

Krydstogter fra Venedig

Krydstogter fra Venedig

Krydstogter fra Venedig er en af de mest storslåede oplevelser man kan forestille sig. Skibet sejler igennem de snørklede kanaler og helt ind forbi Markuspladsen og fra de øverste dæk på krydstogtskibet, kan man se udover hele den fortryllende by, som er bygget på pæle. Krydstogter fra Venedig er en oplevelse man sent glemmer – og har du ikke prøvet det endnu, så kan det godt betale sig at gøre det snart, for myndighederne ønsker at lukke for krydstogtskibenes sejlads gennem vandvejene så tæt på byen, da man er bange for at det hjælper til at ødelægge byen yderligere.

Venedig er en unik by, uden biler, som skal opleves til fods og til vands. Byen har et hav af vandtaxaer og vandbusser, som man endda kan tage hele vejen fra lufthavnen ind til centrum af Venedig. Uanset om man vælger at gå eller tage vandvejene, så er der rigeligt at opleve. Byen er et mekka for arkitekter og arkitektstuderende og med smukke bygninger på hvert gadehjørne kan selv de uindviede sagtens se hvorfor.

Et besøg på Markuspladsen og i Markuskirken er et must for enhver der sætter fod i Venedig første gang, men har man allerede været der eller har tid nok, så kan det anbefales at prøve at komme lidt væk fra turisthorderne og finde de mindre befolkede gader, hvor lokalbefolkningen bor. Her hænger der vasketøj på snor over kanalerne, der er små loppemarkeder med lokal vin og andre lækkerier og så findes der naturligvis et utal af cafeer, som ligesom alle andre steder i Italien, serverer fantastisk kaffe, især espressoen er værd at smage.
Når man nu alligevel har bevæget sig ned af de små sidegader langs de mange kanaler, så er det bestemt også anbefalesværdigt at spise frokost eller middag her – og kan man få en bord lige ud til kanalen, så bliver det ikke meget bedre. Italiensk mad er skønt! Og i Venedig er især seafood godt og også ganske rimelig prissat. Husk at smage noget af det gode italienske vin til, det komplimenterer maden fremragende.

Sejler dit krydstogt ud fra Venedig, så endelig tag et par dage før eller efter i denne vidunderlige by, på pæle, på vandet, uden biler. Det vil kun gøre din krydstogtferie endnu bedre.

Når dit krydstogt starter fra Venedig

Hvis du flyver fra Danmark til Venedig, vil vi altid anbefale at man flyver til Venedig Marco Polo lufthavnen, som har lufthavnskoden VCE og officielt hedder “Aeroporto di Venezia Marco Polo”. Fra denne lufthavn og ind til centrum af byen er der kun 12 km. Arrangerer du selv din flyrejse skal du altid beregne, at dit fly lander mindst 4 timer inden krydstogtet starter. Selvom der ikke er langt fra lufthavnen og ind til krydstogthavnen er lufthavnen, målt på trafik en af de travleste i Italien

Andre populære krydstogter i Middelhavet