GO-CruiseGO-Cruise
Forgot password?

Krydstogter fra Rom

Krydstogter fra Rom

Andre populære krydstogter i Middelhavet

Krydstogter fra Rom

Der er altid en grund til at besøge Rom, og skal du på et af de mange krydstogter fra Rom, så tag dig gerne mere tid og brug et par dage i Rom før eller efter krydstogtet, det er en fantastisk by og en super kombination til din krydstogtferie.

Rom er rig på kultur, men er samtidig også en levende storby, hvor historien danner en fascinerende ramme om nutiden. Oplev Vatikanstaten og Peterskirken, drik espresso som italienerne, mærk historiens vingesus i gladiator-arenaen Colosseum eller besøg Pantheon, som er en af de bedst bevarede antikke bygninger, og som oprindeligt var bygget som et tempel til de romerske guder. Tag en pause i sightseeingen og ophold jer ved Den Spanske Trappe, måske med et stykke ægte italiensk pizza i hånden.

Rom opleves bedst til fods og byen er let at komme rundt i. Desuden findes der så utroligt mange hyggelige, små cafeer rundt om hver eneste hjørne, og det kan stærkt anbefales, at tage sig tid til at få en lækker kop mokka, da det også er her man virkelig kan nyde byen og dens livlige stemning på.

Når man tager på krydstogt fra Rom sejler man ud fra havnebyen Civitaveccia, som ligger ca. 45 min væk i taxa eller 1 times tid i tog. Havnebyen Civitaveccia er ganske hyggelig, men kan naturligvis ikke sammenlignes med Rom.
Et krydstogt fra Rom går oftest til det vestlige Middelhav og udover Italien sejles der blandt andet til Frankrig, Spanien, Mallorca og Malta. Der findes et hav af ruter, så du skal blot vælge hvilket cruise passer bedst til dig.

Husk at kaste en mønt over skulderen og ned i Trevi Fontænen, et gammelt ordsprog siger nemlig at det betyder at man kommer tilbage til byen igen.

Krydstogter fra Roms havneby Civitavecchia

Fra Rom er der kun en kort togtur fra Rom’s hovedstation Termini til havnen i Civitavecchia. Når man kigger på geografien, ja, så ligger Rom jo ikke lige ud til kysten. Derfor, når man taler om krydstogter fra Rom, så er det altid havnen i Civitavecchia man mener.

Vil du planlægge lidt hjemmefra, så kan du bruge den italienske pendant til DSB’s rejseplan, nemlig Trenitalia. Her kan du se hvornår der er afgange og priser på de forskellige togstrækninger.

Rom har 2 lufthavne

Størstedelen af de flyselskaber som vi benytter, flyver til Rom Fiumicino lufthavn, populært også kaldet Leonardo da Vinci lufthavn. Dog er der flere og flere af lavprisselskaberne som har fået ruter til den gamle militære lufthavn Ciampino syd for Rom. Der findes forskellige måder at komme fra lufthavnene ind til Rom samt til Civitavecchia krydstogtshavn.

Rom Fiumicino lufthavn; herfra er der tog direkte fra lufthavnen ind til hovedstationen, Stazione Termini. Toget hedder “Leonardo Express” og her koster turen 14 Euro per person (eller 16 Euro hvis du ikke køber billetten i billetudsalget, men i en af kioskerne). Turen tager ca. 30 minutter.

Rom Ciampino lufthavn, her går der ikke tog, men du kan tage bussen til togstationen i Ciampino by for ca. 1,5 Euro per person og derfra tage toget til Stazione Termini for ca. 1,5 Euro. Det er også nemt at tage en taxi fra Ciampino lufthavn ind til centrum af Rom.